HONDENUITLAATSERVICE TEXEL

het favoriete uitje voor hond(en)

Over mij / HUS-Auto

Over mij  

Mijn naam is Linda Boshuis-Eelman, geboren en getogen op Texel. Van kleins af aan ben ik gek op dieren.

Ik groeide op met een Duitse Herder, dat was echt mijn maatje. Naast een hond hadden we ook andere dieren thuis zoals parkietjes, een kanarie, cavia’s, een kat, vissen etc. Ook bezocht ik graag samen met mijn broer een weilandje met geiten.

Toen ik op 16 jarige leeftijd mijn schoolkeuze moest maken had ik het liefst een opleiding in dierverzorging gedaan. Deze keuze werd afgeraden omdat er in de dierverzorging niet veel werk zou zijn. Daarom ben ik toen de opleiding MEAO-bedrijfsadministratie gaan doen. Sindsdien ben ik werkzaam als administratief medewerkster, met veel plezier, maar werken met dieren bleef altijd knagen. In 2004 ben ik daarom de basisopleiding dierenartsassistente gaan volgen en onlangs heb ik bij de Martin Gaus Academie de opleiding Hondenuitlaatservice gevolgd. Beide met succes afgerond.

Samen met mijn man en onze kinderen hebben we natuurlijk ook dieren. We hebben inmiddels onze 3e Duitse Herder groot gebracht. Nu hebben we een Oud Duitse Herder, een Maine Coon kater en een kruising (Boerderij/Noorse boskat) poes..

De combinatie administratie, hondenuitlaatservice en dieren verzorgen, is voor mij helemaal geweldig. Daarom heb ik nu, nog net voor mijn 40e, toch mijn droom waar gemaakt en ben ik mijn eigen bedrijfje begonnen met Hondenuitlaatservice Texel.

 

De HUS-auto

Ik heb voor de honden een speciaal ingerichte auto om uw hond veilig in te vervoeren. Hij is voorzien van een elektrische dak ventilator en een waterblazer.

Er zitten 2 kennels in voor grote honden en 4 kennels voor kleinere honden. Ook is er nog een ruimte voor honden beschikbaar die niet in een kennel durven, maar wel veilig en ook afgescheiden van de andere honden vervoerd kunnen worden.

In de auto heb ik altijd vers water voor de honden mee. Ook heb ik een EHBO doos mee voor noodgevallen.

Om de honden weer zo schoon mogelijk thuis te brengen, droog ik ze af voor ze de auto in gaan (als ze nat zijn liggen ze ook op een handdoek in de bench), maar er is ook een mogelijkheid dat ik ze met de waterblazer schoon en droog blaas. Lang niet elke hond durft dit dus dan ga ik dit natuurlijk niet forceren, het moet wel leuk blijven.