HONDENUITLAATSERVICE TEXEL

het favoriete uitje voor de hond(en)

Over mij / HUS-Auto

Over mij  

Mijn naam is Linda Eelman, geboren en getogen op Texel. Van kleins af aan ben ik gek op dieren.

Ik groeide op met een Duitse Herder, dat was echt mijn maatje. Naast een hond hadden we ook andere dieren thuis zoals parkietjes, een kanarie, cavia’s, een kat, vissen etc. 

Toen ik op 16 jarige leeftijd mijn schoolkeuze moest maken had ik het liefst een opleiding in dierverzorging gedaan. Deze keuze werd afgeraden omdat er in de dierverzorging niet veel werk zou zijn. Daarom ben ik toen de opleiding MEAO-bedrijfsadministratie gaan doen. Sindsdien ben ik met veel plezier werkzaam als administratief medewerkster, maar werken met dieren bleef altijd knagen. In 2004 ben ik daarom de basisopleiding dierenartsassistente gaan volgen en heb ik bij de Martin Gaus Academie de opleiding Hondenuitlaatservice gevolgd. Beide met succes afgerond. Ook volg ik nog steeds verschillende cursussen o.a. omtrent hondengedrag.

De combinatie administratie en werken met honden is voor mij helemaal geweldig. Daarom heb ik begin januari 2018 toch mijn droom waar gemaakt en ben ik mijn eigen bedrijfje begonnen met Hondenuitlaatservice Texel naast mijn administratieve baan bij een zorgorganisatie in Alkmaar.

 

De HUS-auto

Ik heb voor de honden een speciaal ingerichte auto om uw hond veilig in te vervoeren. Hij is voorzien van een elektrische dak ventilator en een waterblazer.

Er zitten 2 kennels in voor grote honden en 2 kennels voor kleinere honden. Dit zijn zeer stevige autokennels welke gemaakt en geplaatst zijn door een professioneel bedrijf. In het tussenstuk van de auto is ook nog een ruimte voor honden beschikbaar welke niet in een kennel durven, maar wel veilig en ook afgescheiden van de andere honden vervoerd kunnen worden. Voorin kan de passagiersstoel ingeklapt worden zodat deze ruimte naast mij ook een mooie plek is voor zowel grote als kleine hondjes welke veilig in de gordel komen. 

In de auto heb ik altijd vers water voor de honden mee. Ook heb ik een EHBO doos mee voor noodgevallen.

Om de honden weer zo schoon mogelijk thuis te brengen, droog ik ze af voor ze de auto in gaan en liggen er speciale matjes in de kennels die water en vuil opnemen. Er is ook een mogelijkheid dat ik ze met de waterblazer schoon en droog blaas. Lang niet elke hond durft dit dus dan ga ik dit natuurlijk niet forceren, het moet wel leuk blijven.