HONDENUITLAATSERVICE TEXEL

het favoriete uitje voor de hond(en)

Diensten uitlaatservice: groepswandelingen - individuele wandelingen 

Uitlaatservice en kennismaking

De uitlaatservice haalt uw hond thuis op, vervolgens gaan we met een aantal honden wandelen in het bos of op het strand en na afloop wordt hij of zij weer heerlijk uitgelaten thuis gebracht.

Voordat ik uw hond voor het eerst mee neem kom ik langs voor een intakegesprek om kennis te maken met u en uw hond. Tijdens dit gesprek worden bijvoorbeeld bijzonderheden besproken die belangrijk zijn voor mij om rekening mee te houden tijdens de wandeling en het ophalen/thuis brengen. Ik neem dan ook de overeenkomst mee, algemene voorwaarden en het sleutelcontract.

Groepswandelingen

Ik houd de groepjes klein, zo kan ik echt aandacht aan elke hond besteden en verlies ik ze niet snel uit het oog. Vooral bij honden die niet wekelijks met elkaar op pad gaan vind ik dat heel belangrijk. Ik neem dan niet meer dan 5 honden tegelijk mee.

In een grote groep lijkt het misschien hoe meer zielen of meer vreugd, maar dat gaat meestal niet op. Het wordt onoverzichtelijk en er zal dan gauw te weinig aandacht en controle zijn. Er kan ook gemakkelijk spanning ontstaan tussen de honden onderling en als dat niet op tijd opgemerkt wordt volgt er vaak een vechtpartij. Dat is nou niet bepaald een ontspannen wandeling voor de honden.

In een klein groepje kan ik ze persoonlijke aandacht geven en durven zich al snel lekker uit te leven met soortgenoten. Zo is het een waar feestje voor ze, kunnen ze hun energie kwijt, leren sociale vaardigheden, onzekere hondjes worden zekerder van zichzelf en eenmaal thuis gekomen kunnen ze lekker bijkomen in hun eigen huis.

P.s uw hond zal ongeveer een uur van huis zijn, maar wees niet ongerust als we iets langer weg zijn, we hebben het dan waarschijnlijk erg naar ons zin 😊

 

Individuele wandelingen

Natuurlijk zijn er ook honden die er helemaal niet van houden om samen met andere honden te lopen of dat niet kunnen. Voor deze honden bied ik ook individuele wandelingen aan. De prijs hiervan is op aanvraag, het hangt een beetje van de situatie af. Misschien heeft u wel een hele oude hond die gewoon even 15 minuten een blokje om moet, of een pup die niet lang mag wandelen. Maar het kan ook zijn dat uw hond juist wel een lange uitgebreide wandeling nodig heeft maar niet samen kan met andere honden. Ook als uw hond loops is kan ze niet mee met de groep maar wil ze natuurlijk wel gewoon lekker uitgelaten worden.